ATENŢIE!
În cazul în care aţi depistat fragmente sau obiecte explozive, informaţi imediat angajaţii poliţiei sau autorităţile locale, evitaţi la maximum contactul sub orice formă cu acestea. 
CURIOZITATEA ÎN EXCES POATE AVEA URMĂRI GRAVE!

 

MD-2011
Republica Moldova
Chişinău, str. Grenoble 193
Tel.: (*37322)40-34-16
Fax: (*37322)76-95-35
Poşta electronică: anticamera@antigrindina.md
   

                                                                                                

   Pe parcursul zilelor de 28, 30, 31 mai 2024, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, conform datelor radiolocaționale au fost înregistrate ploi puternice cu descărcări electrice. Serviciul Special pentru Influențe Active asupra Proceselor Hidrometeorologice a efectuat operațiuni de influențe active asupra norilor cu pericol de grindină. Urmare a influențelor au fost prelucrate 105 obiecte convective cu pericol de grindină. În procesul de influențe au fost implicate toate 12 unități speciale prin intermediul a 132 de puncte rachetare existente. În urma influențelor active au fost lansate 604 rachete antigrindină.

   În total, pe parcursul sezonului de protecție antigrindină 2024 au fost lansate 824 rachete antigrindină.

   La moment Serviciul Special are în stoc 4704 rachete antigrindină, ceea ce asigură fiecare punct rachetar în mediu cu câte 36 rachete, atât de rază scurtă, cât și de rază lungă de acțiune.

declaratia24

În cadrul aparatului central al Serviciului Special  pentru Influențe Active asupra Proceselor Hidrometeorologice în perioada de 22-26 ianuarie curent au fost organizate o serie de ședințe du lucru cu comandanții unităților speciale.

În cadrul acestor ședințe au fost analizate rezultatele protecției antigrindină în anul 2023, sarcinile și activitățile pentru anul 2024.

Totodată, în scopul ridicării nivelului de calificare, efectuarea schimbului de experiență, pe perioadă lunilor ianuarie – martie 2024 la sediul central al serviciului se va desfășura procedura de școlarizare a peste 80 la sută din personalul implicat în  protecția antigrindină.  

  • 1s
  • 2s
  • 3s

   

   
© SERVICIUL SPECIAL PENTRU INFLUENTE ACTIVE ASUPRA PROCESELOR HIDROMETEOROLOGICE AL REPUBLICII MOLDOVA