ATENŢIE!
În cazul în care aţi depistat fragmente sau obiecte explozive, informaţi imediat angajaţii poliţiei sau autorităţile locale, evitaţi la maximum contactul sub orice formă cu acestea. 
CURIOZITATEA ÎN EXCES POATE AVEA URMĂRI GRAVE!

 

MD-2011
Republica Moldova
Chişinău, str. Grenoble 193
Tel.: (*37322)40-34-16
Fax: (*37322)76-95-35
Poşta electronică: anticamera@antigrindina.md
   
map 

 

 

Unităţile speciale sunt subdiviziuni de bază, care îndeplinesc nemijlocit lucrările de protecţie antigrindină pe suprafeţe concrete de teritoriu, în diferite raioane ale republicii. În structura fiecărei unităţi sunt incluse grupurile care îndeplinesc lucrările de influenţe active asupra norilor cu pericol de grindină pe teritoriile respective.

Grupul Influenţe Active - conducerea şi dirijarea nemijlocită a lucrărilor de influenţă activă de la punctul de comandă. Grupul operativ al fiecărei unităţi speciale activează în regim de non-stop pentru a monitoriza evoluţia norilor cu pericol de grindină. În caz de necesitate, specialistul în domeniul influenţelor active – conducătorul grupului operativ – stabileşte decizia şi efectuează intervenţii asupra norilor, în scopul prevenirii căderilor de grindină.

Grupul Radiolocaţie - asigură funcţionalitatea mijloacelor radiolocaţionale. Fiecare unitate este dotată cu radar de tipul „МРЛ-5”, care funcţionează pe 2 lungimi de undă, respectiv 3,2 cm şi 10 cm.

Grupul Transmisiuni - asigură comunicarea interactivă de la punctele de comandă cu punctele rachetare ale unităţilor, cu grupul de interacţiune cu aviaţia şi cu Aparatul Central al Serviciului Special.

Grupul Tehnică Rachetară - efectuează angajarea şi instruirea servanţilor la punctele rachetare, lucrări de reparaţie şi mentenanţă tehnică a lansatoarelor, verificarea stării de lucru a punctelor rachetare.

Lansarea rachetelor antigrindină în norii cu pericol de grindină se efectuează strict sub conducerea specialiştilor de influenţă activă de la punctul de comandă respectiv.

Numărul punctelor rachetare în fiecare unitate specială este determinat de suprafaţa protecţiei antigrindină şi posibilităţile tactico-tehnice ale rachetelor antigrindină.

   
© SERVICIUL SPECIAL PENTRU INFLUENTE ACTIVE ASUPRA PROCESELOR HIDROMETEOROLOGICE AL REPUBLICII MOLDOVA