ATENŢIE!
În cazul în care aţi depistat fragmente sau obiecte explozive, informaţi imediat angajaţii poliţiei sau autorităţile locale, evitaţi la maximum contactul sub orice formă cu acestea. 
CURIOZITATEA ÎN EXCES POATE AVEA URMĂRI GRAVE!

 

MD-2011
Republica Moldova
Chişinău, str. Grenoble 193
Tel.: (*37322)40-34-16
Fax: (*37322)76-95-35
Poşta electronică: anticamera@antigrindina.md
   
  • Current

    Pe data de 04 iunie 2024 pe întreg teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate ploi puternice cu descărcări electrice. Începînd cu ora 15:43 pînă la ora 22:53 Serviciul Special pentru Influențe Active asupra Proceselor Hidrometeorologice a efectuat operațiuni de influențe active asupra norilor cu pericol de grindină. În procesul de influențe au fost implicate unitățile speciale Edineț, Soroca, Sîngerei, Cornești și Călărași. În urma influențelor active au fost lansate 495 rachete antigrindină. Au fost prelucrați 54 nori cu pericol de grindină.

          În total, pe parcursul sezonului de protecție antigrindină 2024 au fost  lansate 1328 rachete.

          La moment Serviciul Special are în stoc 4200 rachete antigrindină, ceea ce asigură fiecare punct rachetar în mediu cu cîte 32 rachete, atît de rază scurtă, cît și de rază lungă de acțiune.

  Totodată ținem să Vă informăm că Serviciul Special nu are dreptul de lansare a rachetelor antigrindină în zona frontierei de stat, deasupra localităților cu o populație mai mare de zece mii de locuitori, precum și în cazurile restricției aviatice.

   
© SERVICIUL SPECIAL PENTRU INFLUENTE ACTIVE ASUPRA PROCESELOR HIDROMETEOROLOGICE AL REPUBLICII MOLDOVA