ATENŢIE!
În cazul în care aţi depistat fragmente sau obiecte explozive, informaţi imediat angajaţii poliţiei sau autorităţile locale, evitaţi la maximum contactul sub orice formă cu acestea. 
CURIOZITATEA ÎN EXCES POATE AVEA URMĂRI GRAVE!

 

MD-2011
Republica Moldova
Chişinău, str. Grenoble 193
Tel.: (*37322)40-34-16
Fax: (*37322)76-95-35
Poşta electronică: anticamera@antigrindina.md
   

Pe data de 03.07.2016 în unele surse mass-media a apărut informaţia cu privire la incidentul produs sîmbătă 02.07.2016 la Ceadîr-Lunga, şi anume, că fragmentul unei rachete antigrindină folosit în loc de ciocan a explodat în mîinile bărbatului în momentul cînd acesta s-a apropiat cu aparatul de sudat.

Specialiştii Serviciului Special s-au autosesizat imediat şi au iniţiat propriile investigaţii. Din discuţia comandantului unităţii speciale Ceadîr-Lunga cu pătimaşul s-a aflat, că obiectul cu pricina s-a dovedit a fi o bucată de ţeavă de fier cu lungimea de 30-40 cm şi diamentrul de 40 mm.

Pe parcursul ultimilor 30 de ani Serviciul Special utilizează în lucrările sale de influenţe active rachete antigrindină, care nu au în componenţa sa fier. În plus, rachetele antigrindină de producţie bulgărească au un diamentru de 60 mm, iar cele de producţie rusească – 82 mm.

Prin urmare, în cazul dat, nu putem să menţionăm că obiectul explodat era un fragment de rachetă antigrindină.

   
© SERVICIUL SPECIAL PENTRU INFLUENTE ACTIVE ASUPRA PROCESELOR HIDROMETEOROLOGICE AL REPUBLICII MOLDOVA