ATENŢIE!
În cazul în care aţi depistat fragmente sau obiecte explozive, informaţi imediat angajaţii poliţiei sau autorităţile locale, evitaţi la maximum contactul sub orice formă cu acestea. 
CURIOZITATEA ÎN EXCES POATE AVEA URMĂRI GRAVE!

 

MD-2011
Republica Moldova
Chişinău, str. Grenoble 193
Tel.: (*37322)40-34-16
Fax: (*37322)76-95-35
Poşta electronică: anticamera@antigrindina.md
   
ustanovka
ustanovka
ustanovka

Punctele rachetare îndeplinesc nemijlocit lucrări de influenţe active asupra norilor cu pericol de grindină, în regim de non-stop, prin intermediul complexelor antigrindină. Totodată, sunt desfăşurate lucrări de mentenanţă tehnică a complexelor antigrindină, colectarea şi transferul informaţiei operative la punctul de comandă subordonat, despre rezultatele influenţelor active a fenomenelor meteorologice realizate.

Punctele rachetare sunt dotate cu lansatoare antigrindină, rachete, depozite rachetare, mijloace de comunicaţii, spaţii locative. Numărul colaboratorilor la fiecare punct rachetar îl constituie - 6 persoane.

Activitatea punctelor rachetare este organizată în aşa fel, încît să fie posibilă lansarea rachetelor antigrindină în orice condiţii meteorologice.

Punerea în activitate a punctelor rachetare la locurile de dislocare are loc în perioada lunilor aprilie – octombrie. Suplimentar la activităţile menţionate, personalul punctului rachetar îndeplineşte lucrările de pază, în regim de non-stop.

Rachetele antigrindină “ALAZAN-6” şi “LOZA-2”ustanovka
   
© SERVICIUL SPECIAL PENTRU INFLUENTE ACTIVE ASUPRA PROCESELOR HIDROMETEOROLOGICE AL REPUBLICII MOLDOVA